Άρθρα

Διαχείριση Απορριμμάτων ( οσμές και όχι μόνο…. )

Η διαχείριση των απορριμμάτων δυστυχώς (βρωμάει ) από χαμηλά ως και αρκετά υψηλά …… και όχι λόγο αντικειμένου !

Σήμερα βιώνουμε το κατρακύλισμα των ανθρώπινων αξιών και είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που θα ζήσουν αύριο τα παιδιά μας.
Δυστυχώς το μόνο που διαδίδεται σήμερα με ταχύτητα ως ( Πανούκλα ) είναι η αδιαφορία, η κακομοιριά, χάσαμε την μαγκιά μας ως λαός, αφού κάπου στην τριβή μας με την ζωή πουλήσαμε φτηνά ακόμα και το φιλότιμο μας δυστυχώς.
Μάθαμε να σκύβουμε το κεφάλι, αποδεχτήκαμε, οι περισσότεροι από εμάς, να μας επιβάλουν την κακομοιριά, δεχτήκαμε ότι είναι φυσικό επακόλουθο το κάθε Λαμόγιο, που βρέθηκε δίπλα στο βάζο με το μέλι της εξουσίας, όχι μόνο να χώνει το βρώμικο δάχτυλο του μέσα, αλλά να το μοιράζει με τον διπλανό του τον μικρο-βολεμένο, τον μικροαπατεώνα .

Η διαχείριση των απορριμμάτων δυστυχώς (βρωμάει ) από χαμηλά ως και αρκετά υψηλά …… και όχι λόγο αντικειμένου !

Καταγγελίες , αναφορές για την διαχείριση των απορριμμάτων πολλές , που καταλήγουν το σύνηθες σε ένα φάκελο στο βάθος ενός ντουλαπιού κάποιου αρμοδίου ,

είναι δυστυχώς εξακριβωμένο ο νόμιμος διαχειριστής δύσκολα επιβιώνει ,έναντι του ευκαιριακού αυτού που ελίσσεται με τη έννοια της αρπαχτής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι πολίτες Χιλιάδες μικρό χωματερές δημιουργούνται σε ρέματα ,εγκαταλειμμένα οικόπεδα κλπ εν μία νυκτί από δημότες με την φιλοσοφία του να το ξεφορτωθώ , είναι αυτός που βολεύεται να πετάξει το άδειο πακέτο από το παράθυρο του αυτοκινήτου του!

Όταν ο κάθε ένας μας βάζει το χέρι του και ξεσκίζει το αύριο του παιδιού του ρυπαίνοντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον, ένα περιβάλλον που ανήκει στα παιδιά μας όμως, τι μπορώ λοιπόν να αφουγκραστώ εγώ ή εσείς ή και να εκλάβω ως ελπιδοφόρο μήνυμα για το περιβαλλοντικό τους αύριο ;
Όταν θα μας κοιτάξει ένα παιδί στα μάτια και θα μας ρωτήσει τι κάναμε εμείς για να προφυλάξουμε το περιβαλλοντικό του αύριο ?

θα του απαντήσουμε  ότι συμβάλαμε με την ανοχή μας στις υπόγειες συναλλαγές με αντικείμενο τα απορρίμματα να δίνουν και παίρνουν σε βάρος του περιβάλλοντος , ότι μας βόλευε η δήθεν περιβαλλοντική παιδεία μας που ξεκινά και σταματάει στην έννοια πως θα ξεφορτωθούμε τα σκουπίδια μας και μόνο.

Αν θέλουμε να προλάβουμε τα χειρότερα θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην ενημέρωση των μαθητών στην πρωτοβάθμια παιδεία , αυτό που γίνεται με το πρόγραμμα ¨ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

να επικεντρωθούμε στην διαλογή των απορριμμάτων στο σπίτι μας , να προωθήσουμε την ανταποδοτική ανακύκλωση των συσκευασιών.

Επιτέλους εκείνα τα τέλη ανακύκλωσης να αποδοθούν εκεί που

πρέπει στους συνειδητούς δημότες που ανακυκλώνουν .

NewsLetter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε κάθε νέα δημοσίευση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *