Άρθρα

Διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας

Η γραμμή διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας περιλαμβάνει κατά σειρά τα παρακάτω βήματα:

1. Οι πολίτες εναποθέτουν τα σύμμεικτα οικιακά τους απορρίμματα στα καινούργια υπόγεια φρέατα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων του Δήμου. Τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται στους μπλε κάδους.

Ωστόσο, φαινόμενα πλήρωσης των κάδων και εναπόθεσης απορριμμάτων εκτός αυτών αποτελεί συχνό θέαμα στους δρόμους της πόλης.

2. Τα απορριμματοφόρα του Δήμου συλλέγουν από τους κάδους τα στερεά απόβλητα και τα μεταφέρουν σε χώρο του Δήμου δίπλα στο Νέδοντα για την μεταφόρτωσή τους σε οχήματα της αναδόχου εταιρίας.

3. Η μεταφορά των απορριμμάτων γίνεται είτε σε δέματα είτε απλά φορτωμένα στις καρότσες των φορτηγών.

4. Διάθεση σε άγνωστο «νόμιμο» χώρο εκτός Μεσσηνίας ύστερα από τον τερματισμό διάθεσης στο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στη θέση Μαραθόλακκα Ταϋγέτου. Η ανάδοχος εταιρία δεν αποσαφηνίζει το μέρος που διατίθενται τα απορρίμματα με αποτέλεσμα να εγείρονται υποψίες για ενδεχόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Οι υποψίες αυτές εγείρονται ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για παράνομο θάψιμο απορριμμάτων  από τον συγκεκριμένο εργολάβο σε δασική περιοχή, και με δεδομένο τις πολλές δικογραφίες εναντίον του για ρύπανση περιβάλλοντος.

NewsLetter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε κάθε νέα δημοσίευση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας.

One thought on “Διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας

  1. Ο/Η Mike ANTONOPOULOS λέει:

    Δυστυχώς ξεκίνησε ως ΧΥΤΥ και κατέληξε ως ΧΑΔΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *